BIJEENKOMSTEN

Het idee achter de bijeenkomsten

Eetbaar Amsterdam organiseert bijeenkomsten, symposia, workshops, evenementen, debatten etc. om:
– het bewustzijn bij het publiek over de voordelen van gezond en regionaal voedsel te vergroten,
– meer mensen bij stadslandbouw te betrekken,
– informatie te verstrekken (over bijvoorbeeld voedselkwaliteit, teeltmethoden,  bodemkwaliteit, gemeenschapsvorming etc.),
– vooroordelen weg te nemen,
– films te laten zien,
– ontmoeting te bevorderen en
– om de synergie te versterken

Zie voor geplande bijenkomsten de Agenda.

 

Plaatsgevonden bijeenkomsten

Prototyping the Foodcouncil op 11 december 2013
Locatie: Pakhuis de Zwijger. Zie hier een kort verslag.
Deze bijeenkomst was interessant en constructief. Alle deelnemers aan deze avond stemden voor een vervolg. We zijn bezig met dit vorm te geven met meerdere partners. Interesse of een idee dit aangaande? Laat het ons weten.

Stadslandbouw café op 24 november 2013
Locatie: in de Tolhuisweg 2, Overhoekstoren begane grond. Een college van Anton Nigten, over de relatie tussen gezonde bodem en voeding stond op deze avond centraal. Wij zijn bezig met een programma over ‘gezonde bodem’ voor 2014 dat uit meerdere bijeenkomsten en uiteenlopende ‘werkvormen’ zal bestaan. Binnenkort volgt een uitnodiging.

25 augustus 2013 – de Zomerborrel op Elzenhagen Zuid
Naast een gezellige inrichting op het terrein met kleine activiteiten (ook voor kinderen), hapjes en drankjes, hebben was er een programma met o.a. informatie over het voedselvisie proces. Tijdens deze borrel werd een aantal werkgroep ideëen met elkaar afgetast. De werkgroep ‘Stadslandbouw café’ is inmiddels actief. Lees meer over de Zomerborrel 2013>>

15 november 2012 –  Herfstoverleg tussen Stadsboer en Ambtenaar in Pakhuis De Zwijger
Met zo’n 50 mensen, een zeer gemêleerd gezelschap van stadsboeren, ambtenaren, experts en studenten hebben we naar een drietal presentaties gekeken waar op grotere schaal stadslandbouw aan de orde is. Daarnaast hebben we in groepen vragen en verzoeken uitgewisseld en geïnventariseerd voor een vervolg. Voor een verslag zie: ‘Samenvatting presentaties‘ en ‘Inventarisatie vragen en verzoeken’.

18 oktober 2012 – Herfstborrel, toegankelijk voor iedereen, aanvang 17 uur 30.
De Herfstborrel van Platform Eetbaar Amsterdam op 18 oktober in Vrouw en Vaart  (President Allendelaan 733) mag je natuurlijk niet missen.
Arnold van der Valk zal een presentatie geven van zijn reis langs Stadslandbouwinitiatieven in New York. Deur open vanaf 17:00 uur.
Arnold is professor planologie aan de WUR, met speciaal interessegebied de Stadslandbouw. Velen van jullie kennen hem in ieder geval van gezicht, want hij is een trouwe bezoeker van de stadslandbouw initiatieven in Amsterdam.

 

Verslagen voorgaande bijeenkomsten

Netwerkborrel

– 17 juli 2012 –

De eerste Netwerkborrel is een feit, een goede afsluiting van het seizoen. Er waren geanimeerde gesprekken, nieuwe informatie en stonden de mooiste home made hapjes op tafel. We waren op bezoek bij New Energy Docks.

Presentatie van Peter Dortwert, directeur Energy Docks
New Energy Docks stelde de ruimte beschikbaar. Directuer Peter Dortwert hield een praatje over de ontwikkelingen en mogelijkheden in De Tuinen van West.

Platform Eetbaar Amsterdam
Tanja blikte terug en vooruit hoe het platform zich ontwikkelt. We hebben een opzet gemaakt voor seizoensplannen zodat er een ritme komt in de activiteiten. Daar komen we op de Herfstborrel nog op terug. Tanja heeft een introducerende presentatie gegeven. Uit alle gesprekken die we afgelopen periode hebben gevoerd, maken we op dat zowel binnen als buiten het netwerk de behoefte aan zichtbaarheid van het netwerk de eerste prioriteit heeft. Daarom ligt de focus nu op onderstaande zaken.

Moestuinkaart van Amsterdam
Dit project is voortvarend aangepakt. Ann en DRO zijn hier hard mee bezig. Doel is alle stadslandbouw initiatieven op de kaart te plaatsen. Het eerste zichtbare resultaat werd tijdens de netwerkborrel binnengesleept, analoog, op bord met papieren kaart.

Themagerichte bijeenkomsten
We zijn bezig met de programmering van de verschillende bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden in Pakhuis de Zwijger. De intentie is een maandelijks ritme te creëren.

Ellen Mensink, Creative City Lab heeft ons erop geattendeerd dat een voedselvisie voor Amsterdam langzaam tot stand komt en dat het platform hierin een rol zou kunnen spelen.

Bijeenkomst Brouwersgracht

– 11 juni 2012 –

Gewerkt aan visie en strategie met een groep van ongeveer 20 mensen.

Bijeenkomst Brouwersgracht

– 16 mei 2012 –

Gewerkt aan de missie met een groep van ongeveer 20 mensen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s