Lentefeest 11 april met veelzijdig programma

Featured image

PROGRAMMA VOOR 11 APRIL LENTEFEEST IN AMSTERDAM NOORD VLAKBIJ DE PONT

AANVANG 14 UUR – Inloop vanaf 13 uur 30


ONS ETEN

Presentatie: Tanja den Broeder
In Amsterdam is het met ʻONS ETENʼ nu uiterst eenvoudig geworden om een eigen foodhub te beginnen. Zo kun je wat bijverdienen en in de buurt een sociaal ophaalpunt verzorgen voor eten van (ook biologische) boeren uit de streek: op maat worden dan de bestellingen gebracht. De boerennetwerken die zich verbonden hebben met ONS ETEN verzorgen een veelzijdig en smakelijk aanbod. Door de korte lijnen tussen stad en land ontstaat er een goede prijs voor burgers en boeren. ONS ETEN is een samenwerkingsverband verenigt in de stichting ONS ETEN met partijen als AMPED, (voorheen) Food Coöp Nederland, Van Boer tot Bord, Milieufederatie Noord-Holland, Eetbaar Amsterdam en betrokkenheid vanuit LTO (Land en tuinbouworganisatie).

De Groene Klimaatgordel in Amsterdam
Presentatie van Ton van Oostwaard
Ton is bezig met bijzonder effectieve luchtzuiverende en CO2 reducerende planten te telen en te plaatsen in en rond Amsterdam. Hij wil graag samenwerken met de stadslandbouwinitiatieven in Amsterdam: d.w.z. plannen en beplanting combineren. Zie voor een kennismaking met zijn werk, mocht dit aan je aandacht zijn ontglipt, de Tegenlicht uitzending van 19 februari 2015.

Compost mobiel

Presentatie: Inge Engels
Irene Visch en Inge Engels onderzochten en werkten aan een manier om effectief te composteren. Ze presenteren hun ontdekkingen en aanpak.

Coöperatievorming
Presentatie: Annet van Hoorn
De coöperatie als organisatievorm, is nog niet zo bekend of beter wat vergeten maar kan zeer behulpzaam zijn om op een democratisch georganiseerde en ondernemende wijze een gedeelde missie en visie te verwezenlijken. Burgerinitiatieven professionaliseren zich gedeeltelijk. Dat wil zeggen dat vrijwilligers wel de drijvende motor zijn achter de geest van een burgeronderneming, ook binnen de stadslandbouw, maar dat wil niet wil zeggen dat er geen waarde omgaat of dat er geen rendement geldt. Dus is het ook belangrijk werk te maken van rechtsbescherming en een rechtspositie.
Samen met Onno van Bekkum wordt er komend jaar, al op zeer korte termijn, een toegankelijk traject opgezet om een coöperatie op te zetten en vervolgens begeleid te worden in de ontwikkeling en het tot bloei brengen ervan.

Straatdiner
Floortje Schouten vertelt kort over het prachtige initiatief ‘Streetdinner‘ waarbij 70 straatdiners in buurten zullen plaatsvinden op Bevrijdingsdag op 5 mei. Samen koken, eten, ontmoeten en elkaar verhalen vertellen over wat vrijheid in ons persoonlijke leven betekent. Floortje zoekt nog geïnspireerde mede-organisatoren voor een straatdiner. En heeft het met haar organisatie al zo laagdrempelig mogelijk gemaakt om in jouw buurt of bij jouw stadslandbouw initiatief op die dag deel te nemen aan dit evenement.

Voorstellen van het nieuwe stichtingsbestuur Eetbaar Amsterdam
Eva Meijerink en Annie Chou stellen zich voor als nieuwe bestuursleden en presenteren de plannen van Eetbaar Amsterdam hoe stadslandbouwinitiatieven de komende jaren in Amsterdam en omstreken te ondersteunen en te versterken.

Guerilla gardening in Noord
Even buitenspelen met onzichtbaarheid-capejes: want Gij die wild -en meeslepend- wilt plukken zult eerst bedachtzaam zaaien.

Uitwisselen ideeën, ervaringen, oproepen en initiatieven en… dan (nog meer) FEEST!

VAN HARTE WELKOM – Eten en drinken tegen kostprijs/vergoeding. Breng zelf anders ook wat mee dan kunnen we uitruilen.

Geeft je ajb op dan kunnen we de natjes en droogjes inslaan: tanja@platformeetbaaramsterdam.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s