Smaakmakers, boeren in de stad

cover_Smaakmakers-lowres

Smaakmakers is een bijzonder boek over hoe de stad en haar bewoners elkaar kunnen versterken en inspireren.
Centraal staan in het boek zes stadslandbouwers uit verschillende delen van de stad Amsterdam. Zij begeleiden moestuin projecten, sturen ze aan en coördineren ze. Deze zes stadslandbouwers komen uit verschillen bevolkingsgroepen qua leeftijd, achtergrond en ervaring en hebben ieder hun eigen drijfveer en aanpak. Wat ze gemeen hebben, is hun enthousiasme, hun inzet en hun creativiteit.

Een jaar lang hebben de makers van het boek deze tuinders gevolgd. Zij maakten hun ups en downs mee, zagen wat er mis ging, wat er met de oogst gebeurde en hoe individuele vrijwilligers uitgroeiden tot gedreven en betrokken moestuin ploegen.

Smaakmakers laat zien hoe hoe de stadslandbouwers met alle uitdagingen omgaan, hoe zij tot verrassende oplossingen komen en welke successen zij boeken. Het boek brengt de dynamiek, de flexibiliteit, de diversiteit, de creativiteit en vooral de sociale cohesie van stadslandbouwers in Amsterdam in beeld. En natuurlijk biedt Smaakmakers ook de nodige ‘how to’/groene tips voor de lezer. Verspreid door het boek komen bijzondere katernen over praktische onderwerpen. Zoals: hoe gaan de stadslandbouwers om met compost/afval, wat is hun favoriete gereedschap en welke diertjes zijn je beste vriend op de tuin?

Bestel het boek op: Smaakmakers.me

Concept en vormgeving: Hannie van den Bergh
Tekst: Ellen van den Berg
Fotografie: Lotte Clerkx

Smaakmakers01

Smaakmakers02 Smaakmakers03 Smaakmakers05Smaakmakers06 Smaakmakers04 Smaakmakers07

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s