Rotterdamse Oogst

Soms om een beetje jaloers op te worden, die stadslandbouw ontwikkelingen in Rotterdam. En nu is er ook nog eens gewoon een heel goed boek dat dan moet heten: ‘Onze oogst’. Het is geschreven door de Rotterdamse stadssocioloog Cees Bronsveld en gaat over de sociale aspecten van Rotterdamse Stadslandbouwprojecten. De gemeente Rotterdam faciliteert sinds een aantal jaren stadslandbouw in en om de stad; meer, veel meer dan hier in ons 020 en omgeving gebied.
‘Onze Oogst’ is de rapportage van een onderzoek naar een aantal sociale effecten van stadslandbouwinitiatieven in Rotterdam. In het boek valt te lezen hoe het zou kunnen zijn als er eenmaal sprake mag zijn van daadwerkelijke stimulering en facilitering van stadslandbouw waar bij ons helaas, en zoals te doen gebruikelijk, alleen nog maar over wordt … gepraat. 010, You Rock! Ja, een echte aanrader.

‘De opgave ligt (…) vooral in het vergroten van de beschikbaarheid van duurzaam geproduceerd voedsel, van een hoge kwaliteit, voor brede lagen van de bevolking. De focus van de gemeente Rotterdam bij stadslandbouw in en rond de stad zal liggen op de thema’s gezondheid, duurzame economie en ruimtelijke kwaliteit’.
onze-oogstS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s